כתבו עלינו

Ynet
"בכפר הנוער מאיר שפיה לומדים תלמידי בית הספר החקלאי במסגרת מגמת כרם-יקב את כל שיש לדעת...
...אודות כרמים, גידול וייצור יין. הם מטפלים בין השאר בענבים מזן קריניאן ומורבדר ומייעץ להם היינן קובי ארנס (חפשו את האסטייט רד בלנד של יקב ארנס שלו)."

ליבי שפרלינג, ynet אוכל, 2.9.13
בקבוק
"...אם זה לא מספיק (לנו זה הרי אף פעם לא מספיק), אז תמורת העזרה והעבודה שהוא עושה כאן עם הנערים...
...מייצר קובי ביקב של שפיה גם יין מצוין משל עצמו מכרמי המשפחה בהם הוא מטפל. היין הוא בלנד של סירה, קריניאן, מורבדר ופטי-וורדו, הזנים שלדעת קובי הם מתאימים ביותר לאזור. אתם יכולים לסמוך על דעתו בענייני כרמים, קובי הוא אחד מאנשי המקצוע הטובים והמנוסים שיש, בעל ניסיון רב בהקמת ובגידול כרמים, גם בגליל ובגולן וגם באזור זכרון בנימינה. בנוסף הוא בוגר לימודי ייננות באדלאייד באוסטרליה. הרעיון, מספר קובי, הוא ליצור יין מקומי של האזור שגם ישתו אותו באזור. בדיוק כמו שבחו"ל אתה רוצה לשתות את היין המקומי של הכפר. הוא מתיישן שנה בחביות ישנות בלבד והתוצאה, שוב לא מפתיע, היא יין טוב. מאוד מאוד טוב, עם שפע פרי נהדר לצד רעננות, איזון ומבנה טוב. בקיצור יין טוב."

עמוס רביד, בקבוק – פורטל תרבות האלכוהול, 29.3.13
על השולחן
"זהו ממסך של סירה, פטי ורדו, קריניאן ומורברדר, שנעשה ביד עדינה ומקצועית – יין ים תיכוני מותק ועסיסי...
...הפה אולי מתקתק מדי, וכרגע היין זקוק לזמן בכוס כדי להיפתח, אבל בסך הכל מדובר ביין מקסים מבית טוב".

על השולחן, 27.10.13
ישראל היום
"היין שגדל בכרמים של משק ארנס ונעשה ביקב שפיה מכיל ענבי סירה, פטי ורדו, קריניאן ומורברדר...
...יש לו צבע סגול יפה וריחות כהים של פירות טריים, עשבי תיבול, בשר, אדמה ודיו, שמשולבים היטב בריחות וניל וקפה. הטעמים שלו מאוזנים היטב, החמיצות נעימה והסיומת ארוכה. למרות העושר והמלאות שלו, הוא לא מהיינות המכבידים אלא מהיינות שגורמים לי לשלוח שוב ושוב את היד לכוס כדי לגלות עוד רובד. בעשורים האחרונים רמת הגולן והגליל העליון מסתכלים על בנימינה קצת מלמעלה. היין של קובי מצטרף ליינות שמחזירים לאזור את הכבוד האבוד שלו."

יאיר גת, ישראל היום – מוסף שישבת, 28.6.13
  • היין
    • המשפחה
      • ייצור
        • גלריה
          • צור קשר

            Tivonet

              שריגרעיונות