בנוף הכרמים והמטעים של אזור בנימינה, בלב בקעת הנדיב – אחד מאזורי היין הוותיקים והשורשיים בישראל – נולד יין מקומי שענביו גדלים בכרמי משפחת כורמים ותיקה.
היין של יקב ארנס מבוסס על שילוב משתנה של זנים מקומיים – ועל מיזוג ייחודי בין ישן וחדש: מחד, היסטוריה ארוכת שנים של משפחת כורמים ותיקה, ומאידך, ידע מקצועי עשיר וגישה חדשנית של כורם, המגדל גפנים באופן ייחודי ובעל הסמכה וניסיון של יינן מקצועי.
שורשיו של יקב ארנס נטועים עמוק בהיסטוריה המקומית של בקעת הנדיב.
משפחת ארנס מתפרנסת כבר 70 שנה ממשק חקלאי גדול, ומגדלת ענבים ליין זה למעלה מיובל שנים.
בניהולו של קובי ארנס מיושמות בכרם המשפחתי שיטות גידול ייחודיות, המטייבות את איכות הזן. קובי "מאלף" את הגפנים שלו כדי שיעניקו לו את הפרי האיכותי הדרוש לו באופן המדויק ביותר, ויאפשרו את העשרת היין והשבחתו משנה לשנה.
בצד יין, משק ארנס מייצר גם שמן זית בעל איכויות מיוחדות. שמן הזית של ארנס גדל בצורה ייחודית במטעי המשפחה בבנימינה, בשיטת "סופר צפוף" – כרם זיתים שניטע בצפיפות ונמסק על ידי בצרת, מכונה הבוצרת ענבים ומוסקת זיתים.
קובי ארנס, יליד בנימינה, גדל במשפחת חקלאים שורשית. מגיל צעיר נשם את עבודת האדמה, והאהבה לחקלאות זורמת בעורקיו.
הגישה של קובי גורסת, כי חלק מחוויית היין היא הטעם המקומי של הענבים הגדלים
בכרמים באזור היקב. כתפיסת עולם, הוא בחר לעבוד אך ורק עם ענבי יין שהוא מגדל בעצמו.
ה-Estate Red Blend של יקב ארנס הוא יין פירותי, מלא ובשל יחסית, בעל עפיצות נמוכה, המדגיש את טעמי הפרי בצד ארומה עדינה של תבלינים.
בשנת 2010, חמש שנים לאחר שבכפר הנוער שפיה הוקמה מגמת כרם-יין, יצא לדרך שיתוף פעולה ייחודי בין המגמה החדשה לבין יקב ארנס.
היין של יקב ארנס מבוסס על שילוב משתנה של זנים מקומיים.
הזנים שנבחרו להרכיב Blend זה – 44% סירה, 32% מורבדר ו-24% פטיט ורדו הינם זנים המתבלטים באזור בקעת הנדיב ובנימינה, המעניקים ליין איכויות טובות וטעמים מקומיים.
ביצירת יין רך ועשיר זה נבחרו ענבים אשר טופחו בכרמי המשפחה ומתבלטים באיכותם באזור גידול זה.
הרכב זני הענבים ביין זה: 44% סירה, 32% מורבדר, ו 24%- פטי ורדו.
היין יושן בחביות עץ אלון כשנה ובעל פוטנציאל התיישנות של כ-8 שנים משנת הבציר.
היין במיטבו כשהוא מוגש בטמפרטורה של כ 18- מעלות, ולאחר חצי שעה מפתיחת הבקבוק.
הנכם מוזמנים לבקר אותנו בפסטיבל, ולהיות הראשונים לטעות מהיין החדש שלנו.
הפסטיבל יתקיים בימים 25-26/3 בגני הנדיב בזכרון יעקב.
אדם מונטיפורי ביקר אצלנו ביקב, אתם מוזמנים להתרשם
|
|