אודות
יקב ארנס. ישן וחדש בבנימינה
בנוף הכרמים והמטעים של אזור בנימינה,
בלב בקעת הנדיב – אחד מאזורי היין הוותיקים והשורשיים בישראל – נולד יין מקומי
שענביו גדלים בכרמי משפחת כורמים ותיקה.
הכנת
היין מנוהלת על ידי קובי ארנס, כורם ויינן, המיישם
תפיסת עולם ברורה: יין מקומי של "יקב אחוזה" (Estate Winery) על כל המשתמע מכך, מתכנון הכרם ועד לבקבוק.
היין
של יקב ארנס מיוצר על טהרת זנים הגדלים בכרמי המשפחה בבנימינה, תוך יישום של ידע מקצועי
רב ושיטות גידול ייחודיות, שטוייבו לאורך השנים על ידי שלושה דורות של עובדי אדמה
בני משפחה אחת.
לאחר
כ-50 שנה שבהן גידלו אביו וסבו ענבי יין עבור יקבים אחרים, החליט קובי ארנס, דור
שלישי למשפחת החקלאים הוותיקה, לייצר בעצמו את יין חלומותיו. אחרי לימודי תואר בייננות
ובגידול גפן באוניברסיטת אדלייד שבאוסטרליה, ושבע שנות עבודה כיינן מוביל ביקבי
כרמל, הוא יצא לדרך והחל לייצר את יין ארנס.
התוצאה
היא סדרת יינות Estate
Red Blend,
המשלבים זנים הגדלים בכרם המשפחתי בממסכים שונים מדי שנה, וזוכים לשבחים מאנשי
המקצוע.