אודות

אודות

קובי ארנס - חקלאי, כורם ויינן

קובי ארנס, יליד בנימינה, גדל במשפחת חקלאים שורשית. מגיל צעיר נשם את עבודת האדמה, והאהבה לחקלאות זורמת בעורקיו.

במהלך השנים למד כימיה בפקולטה לחקלאות ברחובות, השתלם בקורסים העוסקים בגידולים החקלאיים הקיימים במשק, וב-1998 סיים תואר ראשון בהנדסת תעשייה וניהול. באותם ימים שב למשק המשפחה כאחראי על כרמי היין, ובמקביל, כתחביב, החל לייצר יין מהענבים שגידל. לפרויקט הגמר שלו בלימודי התעו"נ בחר בתכנון רצפת ייצור ליקב.

אהבתו לגידולי הגפן ולעשיית היין הביאה אותו ואת משפחתו בשנת 2002 לאוסטרליה, שם סיים לימודי Post graduate בייננות ובגידול גפן באוניברסיטת אדלייד. במקביל ללימודים עבד בכרמים באזור Mclaren vale וביקב האוניברסיטאי, ונחשף למומחי יין מובילים מרחבי העולם.

כשחזר לארץ החל לעבוד ביקבי כרמל, בתחילה כיינן האחראי על ייצור היינות הלבנים ביקב כרמל בזכרון יעקב. בתפקיד זה הוביל את מיזם "מכרם עד יין" – פרויקט ייחודי שבמהלכו ליווה את גידול הענבים ויצירת היין זמארין לבן וזמארין אדום של כרמל, משלב זמירת הגפנים ועד לבקבוק, הנושא את חתימתו האישית.

בשנת 2005 עבר ליקב הצפוני של כרמל, כיינן ביקב קאיומי שבמרום הגליל, שם הדריך והנחה את הכורמים באזור גליל-גולן. בתפקיד זה ליווה במשך כחמש שנים את ייצור יינות הפרימיום של כרמל משלב הכרם ועד היקב. גם לאחר סיום תפקידו בשנת 2010 המשיך כבר-סמכא בתחומו להדריך את הכורמים בצפון במסגרת יקבי כרמל. במקביל המשיך לייצר יין באופן פרטי מענבי כרם ארנס שטיפח במו ידיו, ולהשביח את התוצר משנה לשנה.

בשנת 2010 החל קובי לייצר יין באופן מקצועי על בסיס תפיסה של Estate Winery - יין מקומי המבוסס כולו על זנים הגדלים במקום הייצור.

חזרה לדף הראשי
  • היין
    • המשפחה
      • ייצור
        • גלריה
          • צור קשר

            Tivonet

              שריגרעיונות